Senast uppdaterad: 2003-10-20

Namn: Johan Öhrn
E-mail: johan@silk.se
Hemsida: www.silk.se


Curriculum Vitae


Mål
Arbetsuppgifter
Utvecklande och intressanta arbetsuppgifter där man får stor variation i sitt arbete

Arbetsplats
Stimulerande arbetsplats med trevliga människor där man trivs och tycker det är kul att jobba


Mina viktigaste erfarenheter
Företagskunskap
Mitt arbete på ExcelSpecialisten XLS AB ger mig värdefulla kunskaper inom många olika men sammanhängande områden som berör alla företag, små som stora. Varje företag är beroende av att ha god kontroll på sin ekonomi samt planering av arbetsuppgifter, produkter, tjänster, utrustning och anställda etc.

Från ax till limpa
Utveckling av intranät för Teleca Systems AB. Att ensam utveckla ett system från teknik- och plattformsval, intervjuer och kravhantering till färdigt system är något som ger stor och mycket bra insikt inom systemutveckling. Detta gav även mycket god kunskap i hur man skall driva ett projekt

Projekttänkande
Genom att arbeta på ExcelSpecialisten XLS AB och Volfram AB med många olika projekt har jag fått ett bra "projekttänkande", d.v.s. jag har mycket lätt för att snabbt sätta mig in i nya projekt.


Arbetslivserfarenhet
ExcelSpecialisten XLS AB, Göteborg
2002 - pågående / Systemutveckling, Applikationsutveckling
Arbetar med utveckling av ekonomi-, budget- och planeringssystem främst baserat på MS Excel. Även systemutveckling för Internet förekommer med t.ex. utveckling av tidsrapporteringssystem i ASP för Internet/intranät. Arbetar även mycket med avancerad optimeringsproblematik. Jobbar bl.a. med VBA, VB, ASP, HTML, DHTML, SQL samt databaser som MS SQL Server och MS Access.

Volfram AB, Göteborg
2002 / Konsult, Systemutveckling
Arbetade som konsult inom systemutveckling för Internet och intranät. Jag arbetade bl.a. med utveckling av ett intranät för SIBA/ComputerCity vilket används alla deras butiker och kontor i Sverige, Norge och Danmark. Andra kunder jag har haft uppdrag för är olika organisationer och institutioner på Chalmers och Vetlanda Kommun. Arbetade bl.a. med ASP, Java, Servlets, JavaScript, HTML, DHTML, SQL, MS SQL Server, MySQL, JRun, IIS, Windows 2000 Server/Advanced Server, Wipcore Information System (Internet-plattform) samt lite XML.

Spiro Kommunikation AB, Göteborg
2001 / Systemutveckling
Utveckling av Content Management system för Internet. Det är ett system för databasdriven publicering som ger företag full kontroll över webbsidornas struktur och innehåll. Editering och underhåll görs genom en vanlig webbläsare. Systemet är helt baserat på Java och all information lagras i databas. Arbetade bl.a. med Java, Servlets, Tomcat, Linux, SQL samt diverse databaser.

Teleca Systems AB, Göteborg
2000-2001 / Systemutveckling
Utveckling av ett intranät med möjlighet till extern åtkomst. Sammanställning av idéer och önskemål från referensgrupper och specificering av krav för intranätsstrukturen. Moduluppbyggt intranät med databaslager baserat på MySQL-databas, kärnlager i Java för hantering av informationsflödet mellan databas och gränssnitt samt gränssnittslager med JSP. För viss kommunikation mellan gränssnitt och kärna samt sessionsinformation användes JavaBeans. Utveckling på Windows NT samt Linux. För prototyper samt skarp användning användes Solaris som plattform. Dessutom konfigurerades och underhölls olika servrar. Apache användes som webbserver och JRun som applikationsserver.

Mecel AB, Göteborg
2000 / Programmering
Examensarbete och vidareutveckling av detta. Utveckling av kalendertjänst för Internet och WAP. Kalendertjänsten är numera en del i en webbportal. Denna applikation fungerar som en avancerad filofax där användaren bl.a. kan läsa i sin kalender genom t.ex. sin PC eller WAP-telefon, skriva in nya aktiviteter samt få alarm via SMS vid önskemål. Bl.a. Java, JSP, HTML, WML, DHTML och databasutveckling.

Fyrtech Microelectronics AB, Åmål
1998 / Teknisk utveckling
Utveckling av applikation med grafiskt gränssnitt till RFID (Radio Frequency Identification Devices) för handburen avläsare. C++ (C++Builder).

Arla Smör AB, Göteborg
1999 / Maskinoperatör
Sommararbete. Skötte smörförpackningsmaskin samt kartongförpackningsmaskin.

Systembolaget AB, Göteborg
1998 / Försäljare
Extrajobb under våren 1998.

TGOJ AB, Åmål
1994-1996 / Lagerarbetare
Sommararbete 1994-1995 samt juli-oktober 1996.


Utbildning
Chalmers Tekniska Högskola, Chalmers Lindholmen, Göteborg
1997-2000
Dataingenjör, högskoleingenjör 120p
Inriktning:  Tillämpad programvaruutveckling
Kurser:  Programmeringsteknik (C++), Användargränssnitt (Java), Databasteknik, Objektorienterad programvaruutveckling, Algoritmer och datastrukturer, Programvaruteknik (UML, Rational Rose), Tillämpaddatasäkerhet, Operativsystem, Datorkommunikation, etc.

Karlbergsgymnasiet, Åmål
1993-1996
Naturvetenskapliga programmet, Teknisk gren
Inriktning:  Elteknik (ellära och elektronik)


Språkkunskaper
Svenska, modersmål
Engelska, utmärkt tal och skrift
Tyska, baskunskaper


Datorkunskaper
Programmering:  VB, VBA, Java, C++
Internet:  ASP, JSP, Servlets, HTML, DHTML, JavaScript, IIS, JRun, Tomcat
Databaser:  MS SQL Server, MS Access, MySQL, PostgreSQL
Operativsystem:  Windows XP/2000/NT, Linux, Solaris
Övrigt:  Adobe Photoshop, MS Office, etc.


Körkort
Jag har körkort för klasserna A B sedan 1996


Fritidsintressen
Jag älskar att resa, upptäcka nya områden samt träffa nya personer och kulturer. Klättring, dykning, frisbeegolf, tennis och innebandy är några av de saker jag sysslar med på min fritid. Under vinterhalvåret åker jag gärna snowboard och eftersom jag spelade ishockey när jag var yngre gillar jag att åka skridskor. Jag gillar också att åka motorcykel.


Övrigt
Militärtjänst:  A9 Kristinehamn, 1996-1997
Eldledningsbiträde (gruppbefäl, 10 månader)
sjukvårdsutbildning, 4 veckor
Stipendier:  Adlerbertska fonderna, 1999 och 2000


Referenser
Fredrik Grunditz - Projektledare, Volfram AB
Kontor: 031-7085088
Mobil: 0707-207896
E-mail: fredrik.grunditz@volfram.se
 
Per Aronsson - VD, Spiro Kommunikation AB
Kontor: 031-7728345
E-mail: per.aronsson@spiro.se
 
Henrik Abel - Gruppchef Öppna System, Teleca Systems AB
Kontor: 031-7794571
Mobil: 0703-791433
E-mail: henrik.abel@sys.teleca.se
 
Markus Johansson - Projektledare, Mecel AB
Kontor: 031-7033297
Mobil: 0704-313295
E-mail: markus.johansson@mecel.se